Nappali menetfény (DRL)

Nappali menetfény beépítés

Nappali menetfény beépítés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2011 lépett hatályba az Európai Uniós Törvény értelmében minden újonnan forgalomba helyezett autón (3,5 tonna össztömeg alatti gépjárművekre vonatkozóan) kötelező tartozék a DRL nappali menetfény, mely törvény engedélyezi a már használatban lévő járművek utólagos nappali menetfénnyel (drl) történő felszerelését. Sokan élnek is e lehetőséggel, de többség a DRL ledes lámpák (Daytime Running Lights) megvásárlását, gépjárművük jobb megjelenésének érdekében szerelik fel, pedig még nagyon sok  előnye  van. Pl: Autótípustól függően 1-8 dl/ 100 Km! üzemanyag megtakarítás érhető el, mert a kis fogyasztású ledek nem terhelik meg az autó generátorát, igy az pozitív hatással van a fogyasztásra. Ezáltal csökken a káros anyag kibocsátás, több millió járműnél ez jelentős hatással lehet a környezetre. Fehér fénye miatt jobban észrevehető nappal ha a nap szemből süt, mint a hagyományos világító lámpatestek. A nappali menetfénynek le kell kapcsolódnia, ha a tompított világítást bekapcsolják az autón. Létezik „dimmer” modullal ellátott verzió, mikor az autó lámpa bekapcsolása után fél fényerőre veszi le a drl ledes menetfényt. Az utóbbi verzió hivatalosan nem megengedett, a jogszabályban a drl kikapcsolódása van tompított fényszóró használatakor. Az oldalon lévő mintákon kívül még nagyon sok fajta ledes lámpatestünk van, beszerelés előtt több típust is be tudunk próbálni az autóba, és a leg esztétikusabbat installáljuk, ami az autó interiőrjébe legjobban bele illik. Egyedi fehér fényű izzókra tudjuk cserélni az autójában lévő h4, h7, h1 izzókat, sőt a helyzetjelző lámpába való izzónk is van. A jobb látásért van emelt fényerejű a tompított világításba való izzónk. + 50% fényerőt biztosít, ami jól jön rosz látási viszonyok között. Jogszabály

Meglévő beépített drl nappali menetfény javítását is vállaljuk, telefonos egyeztetés után a műhelyünkben ki tudjuk mérni mivel van a probléma.

——————————————————————————————————————————————————

Nappali menetfény „E” jelű:drl523 nappali menetfény kép_2

Beszereléssel : 35800ft

-„E” jelzéssel

-„RL” jelzéssel

-vízálló csatlakozók

-elektronikával ellátott

drl523 nappali menetfény 3 kép

 

 

 

 

 

 

 

 

————————————————————————————————————————————————————————–

Nappali menetfény DRL drl nappali menetfény 502

Beszereléssel: 34900ft

-2×5 db High power led

-variálható beépítés

-dimmer modullal

-vízálló csatlakozók

-„E” jelzéssel

-„RL” jelzéssel

drl nappali menetfény beépítés kép1

nappali menetfény mazda

 

 

 

 

—————————————————————————————————————————————————————————–

 

Volskwagen Touareg nappali menetfénytouareg nappali menetfény

Ára beszereléssel: 39900ft

Jó minőségű gyárival megegyező „E” jelzéssel ellátott.

Beleillik az autó első arculatába 5Db nagy teljesítményű leddel.

Régi, és új touareghez is használható.

Beszerelési ideje kb 3,5 óra!

Fényerő felező elektronika illeszthető hozzá. (opció)

 

 

 

 

—————————————————————————————————————————————————————————-

Nappali menetfény elektronika

Menetfényhez tudunk adni olyan elektronikát, ami nem lekapcsolja a ledes lámpát, csak vissza veszi a fényerejét ha felkapcsolják a tompított fényszórót. Ez az elektronika szinte mindegyik ledes menetfényhez illeszthető.