Vonóhorog felszerelésvonóhorog szerelés kép

Vállaljuk utólagos vonóhorgok felszerelését, elektromos bekötését.

Jó minőségű Európai unió által bevizsgált termékek forgalmazása.

A termékek autóspecifikusak  nem univerzálisak, ezért a vonóhorog szerelés ára autótípustól függ.

Újabb autótípusoknál, melyek hátsó lámpájáról nem lehet levenni a jelet a vontatmány elektromos ellátásához Can-bus illesztő modul szükséges.

A felszerelés időtartama kb. 4 óra elektromos bekötéssel együtt. (autó típustól függően)

Cégünk több  árkategóriában szerel vonóhorgot, igény egyeztetés után a tulajdonossal közösen választjuk ki a neki legmegfelelőbbet. Közkedvelt Német, Olasz és nem utolsó sorban Magyar gyártók termékeit kínáljuk. Termékeink nagy része azonnal a rendelkezésre áll, de nem túl gyakori autó típusoknál pár napon belül beszerezzük a kért alkatrészt. Nagyon extrém autó típusnál ha csak külföldi raktárról tudjuk szállíttatni a terméket 5-8 nap az átfutási idő. Az ügyfél kérésére akár vizsgáztatással együtt is vállaljuk a szerelést.

Aktuális vizsgáztatási árakról telefonon tudunk felvilágosítást adni, de az ára kb. 22000ft 2 kerék meghajtású gépjárműnél, 4 kerekes autónál + 5000ft a díj. A vonóhorog felszerelése utáni vizsga rendes hatósági eljárásnak számít, tehát attól a dátumtól kezdve számít az aktuális vizsgáztatási időtartam. (jelenleg 2 év) Vizsgáztatásnál nem kell megvárni, hogy lejárjon a műszaki, 1 hónapon belüli vizsgáztatásnál a lejárati idővel megegyező dátumtól van az új vizsga érvényessége.

Egyes autótípusoknál elkerülhetetlen a gyári műanyag lökhárító kivágása, hogy az utólagos vonóhorog elférjen a lökhárító burkolattól. A kivágásnál csak a műanyag elemből vágunk ki, a lökhárító vas teljesen ép marad. A gépkocsi ütközés védelme nem sérül. Ha az autó gyári vonóhoroggal van szerelve, már gyártás során úgy készítik a lökhárító burkolatot, hogy a vonószem elférjen a héjtól. Speciális szerszámokkal kialakítjuk a helyet a burkolaton, nem kell újra fényezni a lökhárítót a felszerelés után. Mindegy hogy fényezett metál, vagy matt fekete színű lökhárító héjról legyen szó. A termékek megfelelnek a közlekedési szabályoknak, erről beszerelői bizonylatot állítunk ki, típustól függően 12 vagy 24 hónap teljes körű garanciával. Van olyan gépkocsi melynél a lökhárító tartó vasat is ki kell cserélni, hogy az utólagos vonóhorog jól illeszkedjen az autó ütközés védelméhez, és esztétikailag is bele illik az autó formájába. (PL: Opel Combo) Az újonnan felszerelt vontatószem leszerelhető, vagy kioldó szerkezettel vagy pedig csavaros rögzítéssel. Kétféle csatlakozóval lehet szerelni, 7 tűs a magyar szabvány, de van 13 tűs változat is. Mindkettőt tudjuk szerelni.

 Kérem ha vonóhorog szerelésen gondolkodik vizsga előtt legalább 1-2 hónappal tegye.